Image

Mansikka-aho RN:o 1.147

Märkälän kylän talo RN:o 1:6 halottiin osiin 1:12 Mansikka-aho ja 1:13 Simola. Yllä oleva talo on Mansikka-aho. Talon ensimmäinen omistaja oli Juhana Heikinpoika Märkälä. Hänen vaimonsa Maria Antintytär Laukniemen isoäiti oli Maria Eskellintytär Kilpiä. Nykyisin tilan omistaa Timo Pekka Tapani Pekanpoika Turkia. Timo Turkian isoäidin isä August Pylsy on Robert Mikonpoika Kilpiän 4. serkku.

 

 

Image

 

Simolan tila RN:o 1:160

Simolan tilan RN:o 1:13 ensimmäinen omistaja oli Taavetti Heikinpoika Märkälä. Tilan nykyiset omistajat ovat Elsi Annikki os. Ahtiainen ja Taavetti Johannes Paajanen. Hän toimi poliisina ja oli aikoinaan paikkakunnan parhaita 1500 metrin juoksijoita. Hän edusti Lauritsalan Kisaa ja oli voittamassa useita mestaruuksia ja muita mitaleja 4 x 800 ja 4 x 1500 metrin SM-viesteissä. Joukkueen muita jäseniä olivat veljensä Veikko Paajanen, Eino Valle ( osallistui Tokion olympialaisten maratonille vuonna 1964), Taisto Torvi sekä Ahti Kangasmäki. Ahti on vielä nykyisinkin juossut menestyksekkäästi keskimatkoja veteraanien kisoissa.

 

Image

Tervahauta RN:o 1:168

Tilan 1:4 ensimmäinen omistaja oli Jooseppi Heikinpoika Turunen, joka oli tullut vävyksi Märkälän kylään avioiduttuaan 24.6.1818 Maria Heikintytär Märkälän kanssa. Maria kuoli nuorena Lapsivuoteeseen. Jooseppi avioitui uudelleen Anna Maria Juhontytär Karhun kanssa. Heille syntyi tytär Eeva, joka avioitui Pekka Heikinpoika Märkäsen kanssa28.4.1850. Pekka on minun isoäitini äidin Anna Heikintytär Märkäsen veli.

Pekan pojanpoika Einari Juhananpoika avioitui Sulevi Helena Nisosen kanssa. Helena on minun 4. serkku.

Tervahaudan tilan RN:o 1:168 nykyiset omistajat ovat Ulla-Maija ja Kari Juhani Kaulio.

 

 

 

Image

 

Lähdemäki RN:o 1:74

Tilan RN:o 1:9 omisti aikoinaan Antti Heikinpoika Märkälä. Hänen vaimonsa oli Gretha Juhontytär Huoso, jonka veljen perhe ja sisko asuivat myös tilalla.

Lähdemäen tilan RN:o 1:74 omistavat nykyiin Vanhakarhut.

 

 

 

Image

Harjula RN:o 1:60

RN:o 1:5 omistaja Juho Heikinpoika Saikko ent. Märkänen. Tilan omistavat nykyisin Valto Saikon oikeudenomistajat.

Jeremias Taavetinpoika Nikkinen Merenlahdelta avioitui Maria Juhontyttären kanssa 20.5.1850. Heille syntyi poika Antti, joka hankki omistukseensa tilan Riihimäki RN:o 1:3 ja osan tilaa RN:o 1:8, josta myöhemmin syntyi tila Mäkelä RN.o 1:22 ja asettui asumaan tälle tilalle. (kts. Mäkelä RN:o 1:120)

Marian sisko Helena Juhontytär Märkälä avioitui 20.5.1850 Heikki Taavetinpoika Inkin kanssa. Heille syntyi poika Juhana, joka avoitui Vilhelmiina Antintytär Jäniksen kanssa. Vilhelmiinan äiti on Eva Esaiaksentytär Kilpiä.

 

 

 

Image

Alatupa RN:o 1:148

Tila RN:o 1:5 muodostettiin aikanaan tiloiksi Takala RN:o 1:27 om. Kaarlo ja Lyyli Oikkonen ja Alatupa RN:o 1:28 om. Robert ja Arvo Olavi Märkälä.

Tilan nykyinen omistaja Eeva Helena Soutukorva

 

 

 

Image

Hallasuo RN:o 1:157

Tilan omistavat Leena Anneli ja Arto Kalervo Välimaa. Leenan äiti Helmi Pyysalo on minun 6. serkkuni.

 

 

 

Image

Mäkelä RN:o 1:120

Tilan RN:o 1:8 ensimmäinen omistaja oli Juho Heikinpoika nuor. Märkälä. Juho Heikinpoika on minun isoäitini Iida Maria Nikkisen äidin Anna Juhontytär Märkäsen isä. Juhon vaimo Maria Laukniemen äidin Anna Rikkosen isovanhemmat ovat Anna Iitiä ja Eskel Eskelinpoika Kilpiä. Robert Mikonpoika Kilpiä on Anna Juhontytär Märkäsen 4. serkku.

Myöhemmin osan talosta sekä Riihimäen tilan RN:o 1:15 osti Antti Jeremiaanpoika Nikkinen. Antin äiti Maria Juhontytär on syntynyt tämän kylän Harjulan tilalla RN:o 1:60. Antin vaimo Anna Matintytär Laukniemi on Mikko Kilpiän vaimon Eeva Matintytär Laukniemen sisko. Antti oli ensin lautamies ja myöhemmin herastuomari.

Tilan 1:8 jaossa syntyi tila Mäkelä RN:o 1:22, omistaja Iida Pyysalo. Hän on Antti Nikkisen tytär.

Nykyisin tilan omistaa Teija Maritta Hannele Kinnunen.

 

 

 

Image

Vilppo RN:o 1:150

Tilan RN:o 1:1 ensimmäinen omistaja oli Filip Pekanpoika Pakkanen. Tilan nimen Vilppo lienee saanut sen omistajasta Filip hellyttelynimenä.

Tilan omistaa nykyisin Jani Petteri Rajaharju.