SUKUJUHLISSA                                                                                                         Kaisa Vilppula

Kun saimme tietää, että juhannuksena oli sukujuhlat ja kokoontumispaikka oli Kilpiänsaari, niin olimme hyvin iloisia. Vartuimme kovalla innolla sitä päivää, jona meidän piti  lähteä.

Ensin menimme autolla Lahteen. Lahdessa odotimme  vähän aikaa junaa, jolla meidän piti  jatkaa matkaa. Oma vaunuosasto oli tilattu Helsingistä. Sieltä tuli Leena Anni ja paljon muita sukulaisia. Juna lähti jyskyttämään Kouvolaa kohden, josta tuli Martta-täti perheineen. Niin jatkoimme matkaa Lappeenrantaan, jossa meitä oli vastassa Suoma-täti, hän vei meidät kotiinsa, jossa vietimme iltaa. Siskoni ja kaikki muut sukulaiset lähtivät yöksi Hotelli Patriaan.

Kun aamu valkeni, tulivat siskoni hakemaan meitä. Kävelimme laivarantaan, jossa meitä odotti Salmetar-laiva, jolla lähdimme Kilpiänsaareen. Kun saavuimme saareen,  meitä oli vastassa saaren asukkaat.
Saaressa pidettiin sukukokous ja illalla poltimme juhannuskokon.
Juhannusaamuna lähdimme Taipalsaaren kirkolle, kunnioittaaksemme sankareina kaatuneiden sukumme jäsenten muistoa sekä kävimme myös esivanhempiemme haudoilla, Otettuamme osaa jumalanpalvelukseen Taipalsaaren vanhassa kirkossa, lähdimme taas  Saimaalle. Kaunis sää suosi matkaamme Lappeenrantaan, josta aloitimme kotimatkan.

 
                                         Salmetar
                                        
s/s Salmetar, Martti Myllylän kokoelmat. Lähde http://www.turkusteamers.com/